Meny
Søk
Handlekurv
0,00 kr
23 30 21 00
Produktbilde
Forstørr bilde

Daycor Scalar Corona kamera

Artikkelnr:
Daycor Scalar
Vekt:
0,85 kg
Min. utladningsdeteksjon:
15 pC@1 meter
Min. RIV sensitivitet:
43.9 dBµV @ 1 MHz
Spektralområde:
310 - 320nm
Batteridrift:
Oppladbare batterier
Kapsling:
IP54
Lagerstatus:

Daycor Scalar er et prisgunstig Corona inspeksjonskamera for innendørs målinger. Kameraet benyttes for å finne tilstanden på elektriske installasjoner, gjerne i forbindelse på service og vedlikehold. Kameraet er et NDT test inspeksjonssystem, utviklet, designet og produsert ved hjelp av UV Band Pass teknologien.

Coronautladning er lysende partielle utladninger fra ledere og isolatorer grunnet ionisering av luften, der det elektriske feltet overstiger en kritisk verdi.

Et høyt lokalt elektrisk felt ioniserer luften og forårsaker utladninger. Denne prosessen er ledsaget av tilstedeværelse av nitrogen molekyler, noe som fører til utslipp av UV-stråling. Et avvik eller en feil i en komponent vil skape et lokalt høyt elektrisk felt som vises/høres som Coronaaktivitet. Denne utladningen kan videofilmes og dokumenteres med kameraet Daycor Scalar slik at man ser utladningen. Corona (også kalt glimming) på høyspentkomponenter er en viktig indikator på feil og svakheter som kan lede til driftsavbrudd med store følgeskader. Daycar Scalar kan se UV-lyset som oppstår ved denne utladningsaktiviteten og oppdager feil som ikke kan oppdages med et termokamera. Coronakamera blir derfor benyttet for periodisk tilstandskontroll av kraftlinjer og viktige nettkomponenter.

Kameraet har opptaksfunksjon med mulighet for video og stillbilder. DayCor Scalar måler ved hjelp av ultrafiolette signaler, som sendes ut fra partielle utladninger, og detektoren skiller så mellom støy og ekte Corona signaler. Kameraet har høy nøyaktighet, 2 kanaler og den ultrafiolette målemetoden gjør at både Corona og kilden vises.

Det menneskelige øyet kan ikke se Corona, derfor må man benytte et spesialdesignet kamera som viser utladninger. Med DayCor Scalar kameraet kan man i dagslys og på stor avstand se potensielle problemer og dermed utføre nødvendig service/vedlikehold.

Egenskaper:

Ekstremt enkel å betjene
Lett vekt
Ergonomisk design

Ekstra lang batterilevetid
Vidvinkel FOV
Kraftig innebygd lommelykt
Avspilling direkte på kameraet
Video og stillbildekamera
Stor klar LCD-skjerm
Valg av Corona farger
Tilpasset programmerbare profiler
IP 54
Prisgunstig

Produkter

Vis priser inkl mva